Yabancı Ot İlaçlama
Yabancı Ot İlaçlama

YABANCI   OT  İLAÇLAMA VE  MÜCADELESİ

 

 

 

 
 
Roundup Star |
GENİŞ ETKİLİ  TÜM YABANCI OTLARA KARŞI GENİŞ ETKİLİ 
KURUTUCU OT İLACI 
  • FABRİKALARDA
  • KARAYOLLARINDA
  • GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNDE
  • AÇIK ARAZİLERDE
  • TREN YOLLARINDA 
  • HAVAALANLARINDA 

İlaç Grubu:

Herbisit (Yabancı Ot İlacı)

Aktif Maddenin Adı ve Miktarı:

441 g/lt Glyphosate potasyum tuzu

Formülasyonu:

Suda Çözünen Konsantre (SL)

Etki Şekli:

Sistemik

Ambalaj Miktarı:

5 litre (5000 ml.)

Üretici Firma

DOW

 

 

ETKİLİ OLDUĞU YABANCI OTLAR ve DOZU

 

 

 

Alopecurus myosuroides (Tilki kuyruğu), Amaranthus albus (Horoz ibiği), Amaranthus hybridus (Melez horozibiği), Amaranthus retloflexus (Kırmızı köklü tilki kuyruğu) Anagallis arvensis (Fare kulağı), Anagallis caerula (Mavi farekulağı), Anchusa azurea (İtalyan sığırdili), Anthemis arvensis (Tarla köpek papatyası), Avena sterilis (Kısır yabani yulaf), Boreava orientalis (Sarıot), Bromus sterilis (Kıraç çayırı), Bromus tectorum (Püsküllü çayır), Cardaria draba (Yabani tere), Capsella bursa pastoris (Çoban çantası), Centaurea calcitrapa (Yıldızlı gelin düğmesi), Centaurea solstitialis (Güneş dikeni), Chenopodium albüm (Sirken), Chenopodium murale(Duvar kazayağı)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Conringia orientalis (Doğu korungasi), Conyza canadensis (Pire otu), Crepis aspera (Kıllı hindiba), Crepis foetida (Pis kokulu hindiba), Cyperus rotundus (Topalak), Datura stramonium (Şeytan elması), Descurainia sophia (Uzun süpürge otu), Digitaria sanguinalis (Çatal otu), Echinochloa crus-galli (Darıcan), Epilobium tetragonum (Yakı otu), Erodium cicutarium (Dönbaba), Euphorbia helioscopia (Sarı sütleğen), Euphorbia stricta ( Katı sütleğen)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Fumaria officinalis (Hakiki şahtere), Fumaria parviflora (Nazik şahtere), Galium aparine (Dil kanatan), Galium spurium (Y. Yoğurt otu), Geranium dissectum (Turna gagası), Heliotropium europaeum (Bozot), Helminthotheca echioides (Dikenli öküz dili), Hordeum murinum (Duvar arpası), Lactuca serriola (Dikenli yabani marul), Lamium amplexicau!e (Ballıbaba), Lamium macrodon (Büyük dişli ballıbaba), Lapsana communis (Tavşan salatası), Lathyrus aphaca (Yabani mürdümük), Malva neglecta (Ebegümeci)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Medicago minima (Yoncacık), Medicago orbicularis (Düğmeli yonca), Melilotus indica (Taş yoncası), Melilotus officinalis (Kokulu sarı yonca), Mentha pulegium (Su nanesi), Mercurialis annua (Yer fesleğeni), Neslia apiculata (Trakya hardalı), Neslia paniculata (Toplu iğne hardalı), Papaver rhoeas (Gelincik), Poa trivalis (Adi salkım otu)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Polygonum aviculare (Çoban değneği), Portulaca oleracea (Semiz otu), Ranunculus arvensis (Düğün çiçeği), Rapistrum rugosum (Küçük turp), Rumex crispus (Kıvırcık labada), Scandix pecten-veneris (Zühre tarağı), Senecio vulgaris (İmam kavuğu), Setaria verticillata (Yapişkan ot), Silene conoidea (Konik nakıl), Silybum marianum (Meryem dikeni) Sinapis arvensis (Yabani hardal)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Sisymbrium altissimum (Uzun meyveli bülbül otu), Solanum nigrum (Köpek üzümü), Sonchus arvensis (Eşek marulu), Sonchus asper (Dikenli eşek marulu), Sonchus oleraceus (Adi eşek marulu), Sorghum halepense (Kanyaş), Tragopogon aureus (Altuni yemlik), Tribulus terrestris (Demir dikeni), Trifolium pratense (Çayır tırtılı), Trifolium campestre (Kır üçgülü), Trigonella monspeliaca (Kokulu yonca), Urtica urens (Isırgan otu),

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Vaccaria pyramidata (Arap baklası), Veronica hederifolia (Yavşan otu), Vicia cracca (Kuş fiği), Vicia sativa (Adi fiğ), Wiedemannia orientalis (Doğu ballıbabası), Xanthium spinosum (Zincir pıtrağı), Xanthium strumarium (Domuz pıtrağı)

300 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

Alhagi pseudalhagi (Deve dikeni), Artemisia vulgaris (Yabani pelin), Astrodaucus orientalis (Doğu havucu), Carduus pycnocephalus (Saka dikeni), Cichorium intybus (Yabani hindiba), Circium arvence (Köy göçüren), Convolvulus arvensis (Tarla sarmaşığı), Cynanchum acutum (Sütlü sarmaşık), Cynodon dactylon (Köpekdişi ayrığı), Festuca ovina (Koyun fetüğü), Glycyrrhiza glabra (Meyan kökü), Heracleum sphondylium (Çayır tavşancıl otu), Ipomea stolonifera (Gece sefası), Lithospermum officinale ( Tıbbi taşkesen otu), Lysimachia nummularia (Sarmaşık karga otu), Malva parviflora (Küçük çiçekli ebegümeci), Malva sylvestris (Yabani ebegümeci), Mentha spicata (Yabani orman nanesi), Oenanthe silaifolia (Tarla maydanozu), Onobrychis gracils (Yabani korunga), Taraxacum serotinum (Aslan dişi)

600 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

(Böğürtlen)Rubus canescens

800 ml/da (Aktif büyüme dönemi)

 

ROUNDUP STAR’IN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ NELERDİR ? 

Roundup Star uygulandıktan sonra , yabancı otların yeşil aksamları tarafından alınır ve bitkinin köklerine, yumrularına kadar taşınır.

Uygulamadan en iyi sonucu alabilmek için ilaçlama, yabancı otların aktif olarak büyüdükleri dönemde yapılmalıdır.

Transorb teknolojisi , Roundup Star’a kullanım koşulları, etki ve uygulama zamanı açısından pek çok üstünlükler kazandırmıştır. İlacın etkinliği , aktif maddenin yanısıra , içerdiği diğer maddeler ilede ilişkilidir.

geliştirdiği etheramine isimli yeni sürfaktanı (sıvılarda yüzey gerilimini azaltan kimyasal bileşik) Roundup Star’da kullanarak ürünün etkinliğini ve kalitesini arttırmıştır. Bu yeni madde, Roundup Starın aktif maddesi olan Glyphosate’ın bitkiye girişini iyileştirmek için devreye girer. Bu  üç  aşamada kendini gösterir.

1) Öncelikle ilaçlama sırasında  ;  aktif madde yabancı ot yüzeyinde çok daha iyi tutunur.

2) Sonrasında yaprak yüzeyinden daha kolay ve daha fazla aktif madde geçişi sağlanır.

3) Ve nihayet aktif madde bitki içerisinde hızlı bir şekilde köklere kadar taşınır.

 

Ayrıca ROUNDUP STAR ile ilacın uygulanmasından itibaren ilk 1 saat içerisinde aktif madde bitkiye hemen nüfuz edip dolaşmaya başlar. Bu nedenle Roundup Star, uygulamadan 1 saat sonra yağan yağmurdan etkilenmez. Tekrar ilaç uygulaması gerektirmez.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI NASIL YAPILIR ? 

Sırt pülverizatörü için; tavsiye edilen ilaç miktarı ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Sonra yarıya kadar su doldurulmuş pülverizatöre ilave edilir ve alet su ile tamamlanır.

Tarla pülverizatörleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı yarısına kadar su ile doldurulmuş depoya ilave edilir. İlaçlama aletinin karıştırıcısı çalıştırılır ve depo su ile tamamlanır ( köpüklenmeye engel olmak için sadece ilaçlama aletinin karıştırıcısı çalıştırılır, depoya üstten ilaçlı su tekrar devir ettirilmemelidir). Hazırlanan ilaçlı su, toprak yüzeyine çıkmış olan yabancı otların üzerine püskürtülür. 

İLACIN KULLANIM ŞEKLİ NASIL ? 

ROUNDUP STAR uygulandıktan sonra, yabancı otların yeşil aksamları tarafından alınır ve bitkinin köklerine, yumrularına kadar taşınır. Uygulamadan en iyi sonucu alabilmek için ilaçlama, yabancı otların aktif olarak büyüdükleri dönemde yapılmalıdır. Bu nedenle çok yıllık geniş yapraklı yabancı otlar hemen çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme döneminde daha hassas olduklarından bu dönemde uygulama yapmak daha başarılı sonuç verir. Çok yıllık dar yapraklı yabancı otların kontrolü ise tam olarak çıkış yaptığı, aktif olarak büyüdüğü ve en az 4-5 yapraklı olduğu dönemde uygulama yapılırsa daha başarılı sonuç verir.

ROUNDUP STAR , pek çok dar ve geniş yapraklı, tek ve çok yıllık yabancı otları kontrol eden sistemik bir ilaçtır. ROUNDUP STAR’ın yabancı otlara etkisi, uygulamadan 7-10 gün sonra (eğer büyüme hızlı ise biraz daha kısa sürede, tersi durumda büyüme yavaş ise biraz daha uzun bir sürede) görülür. Dekara kullanılacak ideal su miktarı 20-40 litredir. İlaçlamalarda yelpaze hüzmeli memeler kullanılarak ve ilaçlama aletini düşük basınçta (1-3 atm.) çalıştırarak bu amaca ulaşılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

yabancı ot ilaçlama ankara  şirketi firması